AlgemeenWeerbericht

Voorlopig amper regen verwacht

- advertentie -

Landelijk – Na een recorddroge juli brengt ook augustus nauwelijks regen. Tot het weekend is het droog, zonnig en zeer warm. Bij maxima van 25-34 graden verdampt veel vocht. Hierdoor stijgt het neerslagtekort naar ruim 300 mm. Daarmee is het droger dan het begin augustus in 1976 was. Tijdens het weekend wordt het geleidelijk wat minder heet en na het weekend is de temperatuurverwachting enigszins onzeker. Regen van betekenis wordt niet verwacht.

- advertentie -

Er is een scenario (60% kans) waarin de maxima na het weekend uitkomen op van 23-28 graden. In dat geval is er ook wat meer bewolking en is de verdamping niet heel hoog. Er zijn echter ook berekeningen (40%), waarbij het vanaf dinsdag weer enkele dagen even warm en zonnig als de komende dagen wordt. In beide gevallen valt slechts zeer lokaal een bui.

In het verleden bereikte het neerslagtekort in extreem droge zomers zijn hoogste waarde meestal pas in augustus. In 1976 liep het neerslagtekort in de tweede helft van augustus sterk op. Het verloop van de tweede helft van augustus bepaalt dan ook of 2018 het grootste neerslagtekort ooit zal noteren. Dit jaar begint augustus in ieder geval droger dan ooit gemeten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button