Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Acties van K6 Tegen Kanker leveren € 14.000 op voor het ziekenhuis in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Anderhalf jaar geleden begon de stichting K6 Tegen Kanker met een nieuwe actieperiode voor een goed doel. Dat doel werd de kinderafdeling van het nieuwe ziekenhuis In Scheemda. In een wachtruimte voor (ernstig) zieke kinderen wilden ze graag een EyePlay.

- advertentie -

Zo’n apparaat kost € 10.000 en dat werd dan ook het streefbedrag van K6. Daarvoor hebben ze diverse kleinere en grotere acties op touw gezet. ATB- tochten, een spinningmarathon, krentenbrodenactie, normale fietstochten (Povverdtocht), een viertal Benefietconcerten m.m.v. Twij Körten Twij Langen en diverse artiesten zoals Krzystof Groen, Simon Haaima, Wia Buze, Edwin Jongedijk en ook met popkoor Daisybells en het Politie Orkest Noord Nederland. Steevast ook met vaste ondersteuning van wijlen (burgemeester) Pieter Smit, die als vz. van het comité van aanbeveling overal bij betrokken was.

Hennie Kuiper
Bijzonder trots is K6 op de ondersteuning van Hennie Kuiper. Het wielericoon uit Denekamp is ook betrokken bij de stichting en hij is regelmatig van de partij bij activiteiten. Hij is ook de inspiratiebron om in Frankrijk met een fietsweek de actieperiode af te sluiten. Deze week fietsen 24 Oost – Groningers met K6 vanaf het meer van Annecy vijf dagen lang allerlei bergen omhoog, bergen die door de jaren heen ook in de Tour de France zijn opgenomen. In de voetsporen van Hennie jezelf uit te kunnen dagen, met het adagium van K6 : Gewoon deurgoan, ook as t nait meer kinst. Met allemaal ook wel iemand in gedachten die ze hebben verloren aan kanker, maar ook met de wilskracht iets terug te kunnen doen voor een goed doel.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button