Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

16 Jarige Marten Luiten stoomt door naar A selectie dressuur

- advertentie -

Winschoten – De slechts 16-jarige dressuurruiter Marten Luiten uit Winschoten heeft in zijn ponytijd diverse kampioenschappen, zowel Gronings als Nederlands, behaald. Vanwege zijn leeftijd mocht hij dit jaar niet meer met pony’s internationaal starten en heeft hij de overstap gemaakt naar de paarden. Ondanks dat er dan vaak even een stagnatie in de groei optreedt, blijft Marten maar doorgroeien. Nog geen jaar heeft hij een pittige merrie in training waarmee hij inmiddels een fijne combinatie is, onder leiding van zijn vaste coach de Winschoterse Christa Larmoyeur.

- advertentie -

Hij start met het paard Fynona van eigenaar Willeke Bos inmiddels in de Z2 dressuur en strijdt op nationale en internationale wedstrijden met onder andere de kaderleden van het Nederlandse Junioren team om de podiumplaatsen. Vorig weekend won Marten op het NK voor Junioren een bronzen medaille. Vandaag behaalde hij in Ermelo zijn 3ekaderscore (boven de 71%) voor de A selectie, waardoor hij nu toegevoegd wordt aan het Junioren team! Een prestatie van formaat.

Foto’s: Christa Larmoyeur/ Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button