AlgemeenIncidenten

Brandweer: ‘Vermoedelijk asbest vrijgekomen bij uitslaande brand’

- advertentie -

Oostwold – In de nacht van 8 op 9 augustus verwoestte een felle uitslaande brand een boerderij aan de Huningaweg in Oostwold. Snelle inzet van meerdere blusploegen kon niet voorkomen dat de boerderij in de as werd gelegd.

- advertentie -

(Lees verder onder de foto) Foto: Dennis Postma/ OldambtNu.nl

Bestrijding
Kort na 1 uur in de nacht kwam de melding van brand in een boerderij aan de Huningaweg in Oostwold binnen. Uit aanvullende informatie die bij de meldkamer binnen kwam bleek dat de brand inmiddels uitslaand was en de boerderij volledig in de brand stond.

De blusploegen van Finsterwolde en Scheemda en de hoogwerker uit Winschoten werden gealarmeerd. Bij aankomst bleek er aan de brandende boerderij geen houden meer en werd met meerdere blusstralen aan weerszijden van de boerderij ingezet. Water was voldoende voor handen door aangrenzend open water.

Om voldoende water voor de hoogwerker te kunnen leveren werd gedurende de inzet de hulp van een extra blusvoertuig uit Winschoten ingeroepen. Kort na half 3 was de brand meester. Een deel van de blusploegen was tot in de vroege ochtend bezig met nabluswerkzaamheden.

(Lees verder onder de foto) Foto: Dennis Postma/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Asbest
Een deel van het dak van de boerderij bestond uit dakplaten met vermoedelijk asbesthoudend materiaal. De verspreiding daarvan was lokaal en met name op het terrein van de boerderij. Een gespecialiseerd bedrijf werd ingeschakeld om het materiaal te beoordelen en de verspreiding in kaart te brengen.

- advertentie - 

Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor bij het incident.

Lees ook: Grote brand verwoest boerderij aan de Huningaweg in Oostwold (video)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button