AlgemeenSport

Gemeente Oldambt gaat sportvelden inspecteren vanwege droogte

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt gaat de komende tijd de natuursportvelden in de gemeente inspecteren in verband met de droogte. Hierbij zal gekeken worden in welke staat de velden zijn en of het nodig is om onderhoud te plegen.

- advertentie -

Vanwege de droogte zijn deze zomer de onderhoudswerkzaamheden aan de velden opgeschort, omdat de velden hierbij mogelijk vernield zouden worden. Ook zijn er door de droogte grote kale plekken ontstaan op de velden. Om de kale plekken te laten verdwijnen, zal de gemeente deze plekken binnenkort opnieuw in zaaien, zodat er weer een goede grasmat ontstaat.

Enkele gemeentes in de provincie Groningen hebben besloten om de sportvelden tot 1 september te sluiten, zodat de velden de gelegenheid krijgen om te herstellen van de hitte en de droogte. De gemeente Oldambt heeft besloten om deze maatregel niet te nemen, wel is het veld van VVS in Oostwold afgekeurd vanwege de slechte kwaliteit van de grasmat.

In samenwerking met onderhoudsbedrijf Bouma Sport & Groen zal de gemeente de komende weken onderhoud aan de velden uitvoeren en daarbij wordt per veld gekeken welke maatregelen er nodig zijn. Op deze manier hoopt men voor de start van de meeste sportcompetities, begin september, alle velden weer in goede staat te hebben teruggebracht. Mocht dit niet lukken, dan zullen wedstrijden en trainingen van de sportclubs mogelijk verplaatst of afgelast moeten worden.

Foto’s: Melarno Kraan/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button