Algemeen

Extra opletten in het verkeer: de scholen zijn weer begonnen

- advertentie -

Groningen – De scholen beginnen weer op maandag 4 september en dat betekent meer drukte in het verkeer. Extra opletten dus. Daarom voert Verkeerswijzer Groningen (VWG) de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’.

- advertentie -

Automobilisten en scholieren zijn zo vlak na de vakantie niet bedacht op de extra drukte. Daardoor vinden er vlak na de zomervakantie meer ongevallen plaats onder fietsende scholieren.

Verkeerswijzer Groningen waarschuwt daarom automobilisten dat ze extra moeten opletten en hun snelheid moeten matigen. Ook geeft VWG scholieren en ouders tips om goed voorbereid op pad te gaan.

Zo is het bijvoorbeeld goed om de (nieuwe) schoolroute alvast te oefenen in de vakantie en te checken of de fiets in orde is. En tijdens het fietsen: blijf goed vooruitkijken en hou ook rekening met vrachtwagens en tractoren. Blijf altijd rechts en minstens drie meter erachter, zodat je niet in de dode hoek zit.

Over verkeerswijzer
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeerslachtoffers verder terug te dringen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button