Algemeen

Het Groninger Landschap renoveert Kiekkaaste

- advertentie -

Nieuw Statenzijl – Sinds 1995 heeft Het Groninger Landschap een prachtige vogelkijkhut, genaamd de Kiekkaaste. Inmiddels staat de hut bijna 25 jaar in weer en wind en is aan het nodige onderhoud toe.

- advertentie -

De Kiekkaaste is de enige buitendijkse vogelkijkhut in Nederland en biedt een geweldig uitzicht over de Dollard. Letterlijk bovenop het wad, is het tij van heel dichtbij te beleven en zijn de vogels uitstekend te observeren.

Begin dit jaar is de nieuwe steiger rondom de Kiekkaaste aangelegd. Hierdoor is het onderhoud aanzienlijk makkelijker uit te voeren. Van Delden Bouw uit Kiel-Windeweer begint op 27 augustus met de renovatie. De toegang naar de Kiekkaaste is dan ongeveer 4 weken afgesloten.

In overleg met de ontwerper van de hut, architect Huub Oome, is besloten een paar aanpassingen te doen in het uiterlijk. Zo worden de planken als potdekselwerk aan de zijden gemaakt, komen er openingen voor vleermuizen en komt er speciaal volière-gaas bovenlangs waardoor de zwaluwnestjes beter blijven hangen.

We verwachten dat de Kiekkaaste vanaf medio oktober weer te bereiken is via het Marcelluspad bij Nieuw Statenzijl. De wandeling ernaartoe over het vlonderpad door het manshoge riet is al een belevenis op zich. Hou voor de bereikbaarheid hun website in de gaten.

Foto: Geert Job Sevink

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button