Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Kwaliteit sportvelden ondanks regen nog altijd slecht

- advertentie -

Oldambt – Door de droogte van de afgelopen maanden waren de meeste sportvelden in de gemeente Oldambt deze zomer veranderd in dorre, kale vlaktes. Inmiddels is er weer wat regen gevallen en daardoor zien de velden er weer een stuk groener uit.

- advertentie -

Toch laat de kwaliteit van de velden nog altijd te wensen over. Van een afstandje zien de velden er namelijk weer redelijk uit, maar van dichtbij vallen de vele kale plekken goed op. Van kwalitatief goede velden is dan ook nog absoluut geen sprake, zoals bij WVV in Winschoten. De gemeente besloot om alle velden door te zaaien om zo de kwaliteit van de velden te verbeteren, maar in Winschoten heeft dit nauwelijks effect gehad.

Beheerder Onny Hector vertelde in gesprek met RTV Noord dat ongeveer veertig of vijftig procent van de grasmat verdwenen is en dat dit zonder behandeling niet terugkomt. Ook bij de andere sportvelden in de gemeente Oldambt is van herstel nauwelijks sprake. Bij vrijwel alle velden is de groene kleur weer terug, maar er zijn ook nog steeds talloze kale plekken op de grasmat te vinden.

Of dit gevolgen gaat hebben voor het doorgaan van wedstrijden is op dit moment nog niet duidelijk. Voetbalbond KNVB wil in ieder geval dat vrijwel alle wedstrijden gewoon volgens de normale wedstrijdplanning gespeeld zullen worden. Dat betekent dat clubs waarvan het veld nog onbespeelbaar is op korte termijn een oplossing zullen moeten zoeken voor de grasmatproblemen.

Foto: Melarno Kraan/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button