Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Man en vrouw aangehouden voor oplichting

- advertentie -

Scheemda/ Assen – Bij een politiebureau in Assen hebben zich donderdagmiddag een man en een vrouw gemeld. Het duo gaf aan dat ze werden gezocht vanwege oplichting en flessentrekkerij bij onder andere horecagelegenheden. Het duo noemde zichzelf Henk en Jolanda uit Heemstede, maar het is zeer waarschijnlijk dat dit niet klopt. 

- advertentie -

Afgelopen week werd door diverse media over deze zaak bericht en ook op social media werd veel over de man en de vrouw gesproken. Vanwege al deze aandacht besloot het duo zich vrijwillig te melden bij een politiebureau. Het Openbaar Ministerie gaf opdracht om de man en de vrouw aan te houden. Dit gebeurde dan ook. Beide verdachten werden overgebracht naar het cellencomplex. De politie doet onderzoek.

Herberg en bejaard echtpaar slachtoffer
Hostel De Esborg in Scheemda is waarschijnlijk slachtoffer geworden van deze oplichters. Daarbij ook een echtpaar van 89 uit het dorp is opgelicht. De oplichters waren een duo van rond de zestig, die eind maart en begin april in het Scheemder hostel logeerden. Ze vertrokken vervolgens zonder de rekening van ongeveer €700 te betalen.

Lees ook: Hostel en bejaard echtpaar opgelicht door duo

Naast de vele hotels in Nederland, heeft het oplichtersduo dus ook een bejaard echtpaar uit Scheemda opgelicht. Ze wisten bij het echtpaar van 89 in huis te komen en hen met een babbeltruc €150 af te troggelen.

Volgens de politie moet onderzoek uitblijken of ook deze zaken met de aangehouden oplichters te maken heeft.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button