Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Veelpleger hoort 2,5 jaar gevangenisstraf tegen zich geëist

- advertentie -

Winschoten – Tegen een 46-jarige veelpleger uit Winschoten is een celstraf van 2,5 jaar geëist door het Openbaar Ministerie. De man moest voor de rechtbank verschijnen vanwege drie winkeldiefstallen en een woningoverval.

- advertentie -

De man is verslaafd en is in het verleden opgenomen geweest in een forensische psychiatrische kliniek. Ondanks deze opname wist de man niet op het rechte pad te blijven. Met de winkeldiefstallen wilde hij zijn verslaving bekostigen en de woningoverval pleegde hij omdat de bewoner van de woning hem in het verleden had afgeperst. De advocate van de man noemde het een wanhoopsdaad en hij gaf zelf aan dat het een schreeuw om hulp was.

Hij gooide een steen door een ruit van de woning en bedreigde de bewoner. Uiteindelijk ging hij er met een briefje van vijftig euro vandoor. De winkeldiefstallen pleegde de man bij winkels in Veendam en Winschoten. In Veendam ging de Winschoter er met een staartklok van een antiquair vandoor en in zijn woonplaats stal de man drie merkjassen uit een kledingzaak en een pot crème uit een supermarkt. De man kon aangehouden worden omdat hij werd herkend op camerabeelden. De uitspraak in deze zaak volgt over twee weken.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button