Algemeen

Dagbesteding G-OUD in Winschoten is alweer ter ziele

- advertentie -

Winschoten – Sinds deze zomer is dagbesteding G-OUD, dagbesteding voor ouderen met specifieke zorgvragen gevestigd in Winschoten. Het is een uniek concept in het Oldambt, Bedacht en opgepakt door Roelof van der Velde. Helaas kwam het niet van de grond.

- advertentie -

Lees ook: G-OUD Dagbesteding voor ouderen met een specifieke zorgvraag

‘Wat begon als een initiatief om iets te doen voor ouderen die thuiszitten omdat ze een psychiatrische aandoening hebben, strandt in een woud van bureaucratie en onwil, en zelfs tegenwerking van verantwoordelijke ambtenaren. Het project stopt nu, omdat ik tegen de deadlines aanloop die gesteld zijn door afspraken met mijn werkgever Lentis en met mijn bankrekening.’ Zo verteld Van der Velde.

‘Het idee werd ontzettend warm onthaald in de maatschappij die via sociale media bij het project werd betrokken. Dat sterkte mij enorm en maakte mij vastberaden om het plan te laten slagen. Voor investeringen heb ik eigen middelen gebruikt en ik heb geen beroep gedaan op derden of instanties als banken. Ik deed dit, omdat ik oprecht geloofde dat ik iets zou gaan doen waarmee ik de maatschappij van dienst zou zijn en mijzelf zou kunnen onderhouden.’ Zegt hij.

‘Om G-OUD te kunnen realiseren had ik deadlines. Die werden gesteld door enerzijds mijn bankrekening en anderzijds mijn werkgever, Lentis, waar ik de afspraak mee had, dat ik een half jaar lang twee dagen per week onbetaald vrij zou nemen, om tijd te investeren in het opzetten van G-OUD. Ik werkte dus een half jaar twee dagen voor Lentis. Voor ik het pand aan A.J. de Sitterstraat 12 9671GL in Winschoten had gehuurd, had ik het plan besproken met een paar ambtenaren van de gemeente Oldambt. Zij vertelden mij, dat ik als starter in de zorgmarkt geen contract met de gemeente kon hebben om “zorg in natura” (ZIN) te kunnen leveren, maar dat ik wel met “persoonsgebonden budgetten” (PGB`s) kon werken. Deze kunnen aangevraagd worden door zorgvragers op eigen initiatief waarmee ze zorg kunnen inkopen bij een leverancier van hun keuze. De ambtenaren wezen me nog op een paar locaties die mogelijk te huur waren.’ Aldus van der Velde.

Lees zijn hele verhaal op Facebook.

- advertentie -

Foto: Anita Meis

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button