AlgemeenSport

BATO-gymnasten behalen provinciale titels

- advertentie -

Oostwold – Op Zaterdag 22 april werd in de Sporthal De Rietkraag in Oostwold de provinciaal kampioenschappen Ritmische Gymnastiek C-lijn gehouden. Zowel individueel als met duo’s werd er gestreden om een podiumplaats. De prestaties van de regionale deelnemers waren in alle categorieën zeer goed.

- advertentie -

De jongste ritmische turnsters van GV Bato begonnen in de ochtend en straalden op de vloer met hun lint-oefening. De lenige Britt Scholte wist overtuigend kampioen te worden in deze klasse. Bij de benjamins behaalde Lynn Leeuwerik met haar goed uitgevoerde hoepel oefening de hoogste score en werd provinciaal kampioen. Bij de duo’s wisten de nichtjes Lieke Beertema en Britt Scholte samen een mooie oefening neer te zetten en het goud te pakken.

In de categorie Pre-junioren wist Mette Blik met haar hoepel-oefening de hoogste  score te behalen. Bij de duo’s in deze categorie was er eveneens goud voor Mette samen met Linde Dekker vor hun oefening met bal.

In de junioren klasse was het een spannende onderlinge strijd tussen de BATO-gymnasten. Uiteindelijk wist Vesna Eerkens de oefening met lint en de oefening met knots als beste uit te voeren. Dus ging ze met de provinciale titel naar huis. Bij de duo-oefeningen in deze klasse was er een eerste plaats voor het Bato-duo Meerle Brug en Mette Blik. Laura Huft wist de provinciale titel bij de Senioren te behalen. Bij de duo’s pakte zij samen met Vesna Eerkens nog eens een goede medaille.

Een mooi resultaat voor de selectieleden van GV BATO en voor enkele gymnasten een boost om er nog eens flink tegen aan te gaan. Want op 13 mei zullen twee Ritmische groepen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen gaan strijden om de titel en verder mag Mette Blik individueel op 20 mei mee doen aan de landelijke finale.

Voor meer informatie over ritmische gymnastiek kijk eens op www.gv-bato.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button