AlgemeenOp stapSport

Nog twee nachten voor de RUN 2018 (Aandachtspunten)

- advertentie -

Winschoten – Met nog 2 nachten te gaan, gonst heel Winschoten al van de voorbereidingen voor de RUN Winschoten 2018. Routes worden nog een keer door de verschillende commissies bekeken, verbindingskabels worden aangelegd, alle vrijwilligers horen de laatste wijzigingen en het weer wordt nauwlettend in de gaten gehouden. 30 augustus was er een flinke opkomst om het 10km parcours te verkennen en de jongste deelnemers kwamen 1 en 5 september naar het Boreas atletiekcentrum om met de trainers van Aquilo een leuke opstap te maken naar de grote dag.

- advertentie -

(Lees verder onder de afbeelding)

Een paar aandachtspunten: 
Vrijdag 7 september vanaf 11.00u:
Uitgifte sta plaatsen van de tenten voor de estafette teams in het start/finish gebied. Bij meerdere interesse voor dezelfde plek, zal er geloot worden.
Vrijdag 7 september vanaf 14.00u:
Uitgifte van de startnummers.

Parkeren tijdens de RUN is op veel plekken mogelijk:
Op het parkeerterrein voor het gebouw van Doc-Direkt (voormalig CAS), Transportbaan 12. Volg aub de aanwijzingen van de parkeerwachten.
Het gehele bedrijventerrein langs de Transportbaan, Papierbaan en Zeefbaan, gelieve niet bij de winkels parkeren.
Let op: de kruising Hommesplein – Gaslaan is opgebroken! Dus deze sluis komt te vervallen.

De commissie parcours en verbindingen RUN doet er alles aan om het parcours veilig te houden en verzoekt met klem om het parcours niet te betreden. Dit voor de veiligheid van de lopers. Het parcours heeft meerdere sluizen. Hier kunt u op aanwijzing van onze verkeersregelaars gebruik van maken. Echter, indien u met spoed met de auto het parcours moet betreden kunt u het calamiteitennummer bellen: 06 51550888. 
Onze centralist staat in nauw contact met de commissievoertuigen en de politie.

Waterbedrijf Groningen zorgt weer voor kraanwater tijdens de RUN
Gelet op de weersvoorspelling voor zaterdag 8 september adviseert de organisatie van de RUN om een uur vooraf, tijdens en na het hardlopen te drinken. Voor de 43e editie van de RUN zorgt Waterbedrijf Groningen met 3 tappunten weer voor de leveringen van kraanwater langs het parcours.
Tijdens het hardlopen verlies je niet alleen vocht maar ook vitaminen en mineralen. Dit moet na het lopen weer worden aangevuld. Hiervoor kun je bij de verzorgingstent terecht, te vinden bij het startvak van de 10x10km.

- advertentie -

(Lees verder onder de afbeelding)

- advertentie - 

Veteranen lopen voor veteranen
Tijdens de RUN zullen 10 militaire veteranen uit Nederland en Duitsland mee doen aan de 10×10 estafette. Een wens van Winschoter Roelof Visser komt hiermee uit (militair veteraan Bosnië 1993 en 1995).

Het motto is ‘Nil Nobis Absurdum’ wat in het Latijn betekent ‘Niets is ons te dol’. De 10 lopers grijpen het sportieve evenement van Winschoten aan om samen de ongeveer 113.000 militaire veteranen in Nederland een gezicht te geven. Iedere loper zal de 10 km vanwege een persoonlijke reden lopen.

Voor het eerst wordt er door de militaire veteranen gezamenlijk gelopen. Ze hopen met de start bij de RUN in Winschoten, de ‘Veteranenrun’ tot een fenomeen uit te bouwen.

Naast het meedoen aan de 10×10, staat er op het terrein van het Dollard College aan de Mr. D.U. Stikkerlaan een informatietent waar de veteranen graag laten zien wat er speelt rondom het zijn van een militair veteraan. Tevens is er materieel te bewonderen, dankzij de inzet van het transport bataljon en de stichting UN viertonner.
Ook als u zelf veteraan bent of u heeft een vraag kom dan gerust langs.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button