AlgemeenIncidenten

De politie komt volgend weekend alleen bij echte nood

- advertentie -

Landelijk – De politiebonden roepen collega’s op om van 14 september (18:00) tot 16 september (23:59) uitsluitend werk met spoed op te pakken en ander werk te laten liggen. “Het is de heftigste CAO-actie ooit”, zegt een woordvoerder namens de bonden. “Maar we moeten deze stap nemen. De situatie is onhoudbaar geworden. Als er nu niets verandert, kunnen we er straks niet meer zijn als de burger ons nodig heeft.”

- advertentie -

De oproep #geenspoedgeenpolitie zal grote gevolgen hebben voor heel Nederland. Basisteams, recherche, ondersteuning, leiding: alles zonder spoed komt stil te liggen. Dat betekent gesloten politiebureaus en 0,0 politieondersteuning bij evenementen, voetbal- en andere sportwedstrijden en in de horeca.

De afwezigheid van politie zal overal worden gevoeld. De bonden vragen politiemensen om tijdens de actie wel bezig te blijven, maar dan met achterstallig werk.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button