AlgemeenCultuur

Spectaculaire opening Open Dag Kunstencentrum De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 15 september barst het van 13.00 tot 17.00 uur van de activiteiten tijdens de opening van het nieuwe culturele seizoen in De Klinker, oftewel het Tellerlikker Festival. Één van de onderdelen is een Open Dag van Kunstencentrum De Klinker met een speurtocht door de leslokalen en mini-voorstellingen in de Rabozaal.

- advertentie -

De Open Dag van Kunstencentrum De Klinker wordt in samenwerking met de afdeling VMBO van het Dollard College Winschoten om 12.45 uur op spectaculaire wijze geopend met een Trekker Concert. Dit concert vindt plaats achter De Klinker. Hoofd Kunst- en Cultuureducatie Harry van der Laan neemt het dirigeerstokje ter hand om op ludieke wijze de trekkers te laten concerteren.

Speurtocht
Bij binnenkomst in De Klinker krijgen kinderen een stempelkaart met de opdracht te speuren naar instrumenten. Een volle stempelkaart betekent een gratis blokfluit als prijs en deelname aan een fluitworkshop. Wilt u zelf ook op muziek-, dans- of theaterles? Neem dan een kijkje op de tweede verdieping bij de Open Dag van het Kunstencentrum. Verschillende docenten zijn aanwezig voor een demonstratie of informatie.

Kinderactiviteiten
Naast de Open Dag van het Kunstencentrum is er nog veel meer te beleven voor kinderen in de basisschoolleeftijd. In de foyer op de begane grond zijn er gratis voorstellingen zoals Dikkie Dik en de Taart en een optreden van Theatergroep Yalla Yalla. Op het plein voor De Klinker wordt een workshop georganiseerd door Circus Santelli. Iedereen kan hier op elk gewenst moment aan meedoen. Op de 1ste verdieping van de bibliotheek kunnen kinderen geschminkt worden, knutselen, bouwen met blokken, robotjes programmeren, verkleden of zich uitleven in de Kikker Kunst Speeltuin.

Optredens Kunstencentrum
In de Rabozaal verzorgt het Kunstencentrum diverse optredens muziek, zang en dans. De afdeling dans begint om 13.00 uur. Leerlingen van dansdocente Ina Possel laten stukjes ballet, tapdance en streetdance zien uit hun jaarlijkse dansuitvoering. De afdeling theater nodigt aspirant theatermakers uit om deel te nemen aan een gratis workshop om 13.40 uur met Vivian Veenstra. Leerlingen van het Theater-lab presenteren zich door korte theateracts. De afdeling muziek (Gitaar + Blues Cast) is om 14.30 uur. Samen met gitaardocenten laten leerlingen zien wat ze kunnen. Vijf getalenteerde jongeren uit de regio vormen samen de bluesband Blues Cast en spelen aansluitend de sterren van de hemel. Om 15.20 uur is een optreden van jeugdleden van Accordeonorkest Con Brio. De middag sluit af met een Workshop Blokfluit om 16.10 uur.

Foto: Cultuurhuis De Klinker

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button