AlgemeenRegionaal nieuws

Reis stormvrij met aanhanger of lege vrachtwagen

- advertentie -

Landelijk – Het is niet verstandig om donderdagmiddag- en avond met aanhanger of lege vrachtwagencombinatie de weg op te gaan. Daarvoor waarschuwt de VID. Met de westerstorm die over het land raast is het risico op omwaaien te groot. De windstoten kunnen tot diep landinwaarts de 100km/uur overschrijden.

- advertentie -

Beter is het om de ergste wind te omzeilen. Dat betekent met aanhanger/lege vrachtwagencombinatie in de ochtenduren reizen of juist pas laat in de avond. De timing van de storm is beroerd. Het hoogtepunt van de storm valt in de namiddag en de eerste helft van de avond, juist het tijdstip waarop er veel verkeer onderweg is. Het risico voor vrachtwagens en aanhangers is vooral groot op noord-zuidverbindingen, zoals de A6, A16, A27 en A50. Op deze wegen staat de wind haaks, waardoor de vlagen vat weten te krijgen op (lege) aanhangers. De situatie doet denken aan de lentestorm van twee jaar geleden, toen alleen al op het hoofdwegennet uiteindelijk 23 vrachtwagens/aanhangers kantelden.

Bomen en verkeersborden
De VID verwacht minder problemen met bomen, omdat die momenteel nog niet in het blad staan en dus minder vatbaar zijn. Toch kan er her en der wel eentje op de snelweg terecht komen. Verder is het natuurlijk oppassen voor verkeersborden en andere objecten die loswaaien en op de weg terecht komen. Hier ontstaan bij elke storm verkeersproblemen door. We vragen automobilisten die donderdag de weg opgaan de actuele verkeersinformatie en de weerberichten te blijven volgen.

Bron: Verkeers informatie dienst (VID)
Foto: Sjoerd Veltman 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button