Algemeen

50 jaar omroep Viviana gevierd in Old Wolde met vele (oud) vrijwilligers

- advertentie -

Winschoten – Omroep Viviana, de huisomroep van Zorggroep Oosterlengte, viert vandaag, zaterdag 4 maart, haar 50-jarig bestaan. De studio zit in verpleeghuis ‘Old Wolde’ en van daaruit worden mooie programma’s samengesteld op radio en tv, die passen in het dagelijkse ritme van de bewoners. Op dit moment telt deze omroep nog 15 vrijwilligers, terwijl dit er ook wel eens 50 zijn geweest.

- advertentie -

Jan Boedeltje
Een man die aan de wieg van deze ziekenomroep heeft gestaan en nog steeds de voorzitter is, is Jan Boedeltje. Al meer dan 50 jaar is hij betrokken bij het wel en wee van deze omroep.

“Officieel begon het allemaal op 3 maart 1973 en dat was gisteren precies 50 jaar geleden. In 1973 hebben wij ook onze eerste studio gekregen en die is ingericht in de kelder van het Sint Lucas Ziekenhuis, met een eigen gebouwde mengtafel en groeide Viviana snel. Wij waren toen al in staat om meerdere programma’s per week uit te zenden. Wij verzorgden toen al bijna elke dag een uitzending.”

Donateurs
“Om dit alles te kunnen bekostigen hadden wij een groot donateursbestand. Op een gegeven moment bestond de mogelijkheid om een tweede studio te creëren, een montage studio, waarvan de bouw door eigen vrijwilligers is verzorgd. Dat de programma’s in het ziekenhuis erg gewaardeerd werden, bleek ook het feit dat de directie van het ziekenhuis de omroep een eigen reportage bus heeft geschonken. Wij maakten toen al video opnames en verzorgden opnames van live-artiesten.”

Geen plaats meer
Op een gegeven moment ontstond er een discussie binnen de omroep, om van  Viviana een normale radio-omroep te maken. Dit is toen door het overgrote deel van de vrijwilligers geblokkeerd. Eind 2011 kreeg de omroep van de directie van het ziekenhuis te horen dat er in het kader van bezuinigingen geen plaats meer voor Viviana was.

Maar gelukkig kon de omroep hierna een doorstart maken bij Oosterlengte en ze verzorgen nu de uitzendingen vanuit verpleeghuis Old Wolde. Van hieruit worden alle aangesloten instellingen van Oosterlengte bediend.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button