AlgemeenKort nieuwsSport

Damclub Winschoten verliest met 7-13 van Damkring Emmeloord

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 15 september begonnen in Nederland om klokslag 12.00 uur grofweg 120 teams aan hun eerste wedstrijd in de Nationale Competitie van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB). De 10 tallen zijn hierbij ondergebracht in ereklasse, hoofdklasse, 1e klasse en 2e klasse.

- advertentie -

Damclub Winschoten, uitkomend in de 1e klasse A, verloor in het gebouw van S.V. Bovenburen deze “thuiswedstrijd” met 7 – 13 van Damkring Emmeloord. Halverwege de wedstrijd hing zelfs een 10 – 10 in de lucht, echter Jan Aeilkema liep de puntendeling mis tegen Alex Boxum en Han Tuenter kon zijn partij tegen Teunis Snoek niet verzilveren. Han liet beide punten aan Snoek. Uiteindelijk werd het 7 – 13, toch een duidelijke progressie gezien de 5 – 15 nederlaag van vorig seizoen.

Alleen Bert Begeman won zijn partij, aangevuld met goede remises van Jan Starke, Martin Viel, Han Braakhuis, Ben Dekens en Geert Lubberink. De 12 jarige Demi Peters debuteerde in het Winschoter 10 tal aan het 10e bord tegen de 11 jarige Daniël Boxum. Ondanks dat Demi deze partij verloor, was dit een ervaring die ze volgende maand nodig heeft bij het wereldkampioenschap dammen voor pupillen meisjes. Over 14 dagen komt MTB Hoogeveen 2 naar Winschoten.

Uitslagen 1e ronde KNDB 1e klasse A
MTB Hoogeveen 2 – Harderwijk 7 – 13
BDV Borne – De Vechtstreek Oosterveen 14 – 6
Dokkum – Hijken DTC 3 10 – 10
Damcombinatie Fryslân 2 Oenkerk – Hijken DTC 2 5 – 15
Huizum Leeuwarden – Roden/Leek 16 – 4
DC Winschoten – Damkring Emmeloord 7 – 13

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button