AlgemeenIncidenten

Politie bezoekt op eerste dag 39 adressen in ‘actieweek’ aanpak hennep

- advertentie -

Winschoten / Finsterwolde – In Noord Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) heeft de politie 39 adressen bezocht in het kader van de ‘actieweek’: aanpak hennep.

- advertentie -

In een bedrijfspand aan H.M. Brouwerstraat in Winschoten is maandagochtend een hennepkwekerij aangetroffen, deze was net geoogst.

In Finsterwolde, aan de Ekamperweg, werd een kwekerij ontmanteld met honderden planten, deze planten zaten verdekt in een oplegger van een vrachtwagen. Deze is samen met een andere oplegger en een zitmaaier in beslag genomen.

Bij de inval in Winschoten heeft de politie een sportwagen in beslag genomen. Zowel in Winschoten als Finsterwolde zijn er geen aanhoudingen verricht.

Lees ook: Politie neemt sportwagen in beslag bij kwekerij in Winschoten

Resultaten
Op de eerste dag van actieweek in Friesland, Groningen en Drenthe zijn er 39 adressen bezocht. In Friesland was het vijf keer raak, in Drenthe twee keer en in Groningen zeven keer. In totaal was er tien keer diefstal van stroom. Tenslotte zijn er elf verdachten aangehouden en ingesloten voor verhoor.

‘Actieweek’
Deze week is een speciale ‘Hennep- actieweek’ van de politie in samenwerking met netbeheerder Enexis tegen hennepteelt en de productie van harddrugs. Verwacht word dat het niet bij deze kwekerijen blijft, de actie duurt nog de hele week.

Tips
Volgens de politie zijn beide kwekerijen ontdekt dankzij anonieme tipgevers. Meld signalen van hennepteelt anoniem bij M. via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl/melden

Lees meer:
– Hennepkwekerij aangetroffen in Finsterwolde
– Politie ontmantelt hennepkwekerij in Winschoten

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button