AlgemeenGemeente

Gemeente Oldambt gaat door met Duitse lessen op Oldambtster basisscholen

- advertentie -

Oldambt – Gemeente Oldambt biedt sinds 2015 Duitse lessen aan op Oldambtster basisscholen. Doel van deze lessen is om kinderen op een speelse en laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Duitse taal en cultuur. De gemeente hoopt dat de kinderen hierdoor kiezen voor het vak Duits op de middelbare school en misschien in de toekomst zelfs kiezen voor een baan in Duitsland.

- advertentie -

De gemeente organiseerde in 2015 een pilot. Vijf basisscholen startten toen met Duitse lessen door eigen leerkrachten. In het schooljaar 2017-2018 is aan deze pilot een passend vervolg gegeven door native speaker en leerkracht Duits Franzis Pranger-Wiese. Zij werkt één dag per week voor de gemeente Oldambt en heeft in het afgelopen schooljaar op zes scholen Duitse lessen gegeven in de groepen 5 en 6. Ze koos voor deze groepen omdat de kinderen jong genoeg zijn om plezier te beleven aan het leren van een andere taal.

‘Karl’
Franzis Pranger-Wiese: “In het begin was het eerst even zoeken en kijken naar de juiste middelen en methodes. Ik maak gebruik van een handpop die ik Karl noem en die alleen maar Duits praat. Karl wordt iedere les ingezet en de kinderen zijn heel enthousiast. Ze zijn erop gebrand om een praatje met Karl (in het Duits) te maken. Ook het luisteren naar en zingen van Duitse liedjes aan het einde van de les is populair.”

Scholen, leerlingen en gemeente zijn enthousiast
Onlangs werden de Duitse lessen op de Oldambtster bassischolen geëvalueerd. Gemeente Oldambt is positief. Wethouder Bard Boon: “De scholen en de leerlingen zijn enthousiast en het is goed voor hun toekomst. Daarom gaan we ermee door.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button