Algemeen

Tto-leerlingen Dollard College ontvangen Cambridge certificaat

- advertentie -

Winschoten – Leerlingen van het Dollard College hebben voor de zomervakantie het Cambridge English First examen (FCE) gehaald.  In 2015 zijn deze leerlingen als eerste gestart met de opleiding tweetalig onderwijs (tto) op vestiging Hommesplein-Stikkerlaan in Winschoten. Het Dollard College is de enige school in Oost Groningen  die tweetalig onderwijs aanbiedt. Op 3 oktober a.s. nemen in totaal 24 leerlingen en 10 docenten hun certificaat in ontvangst.

- advertentie -

Leerlingen van tto (tweetalig onderwijs) volgen tot en met klas drie tweetalig onderwijs. Tijdens de lessen wordt Engels gesproken.  Aan het eind van klas 3 wordt de Engelse vaardigheid getoetst en kunnen de leerlingen het Cambridge Certificate of English ontvangen.

‘’Mijn ervaring met het Cambridge examen was zeer positief. Ik vond het best spannend, maar achteraf viel het reuze mee en hadden veel leerlingen zelfs een beter resultaat dan verwacht!’’
Isa Esposito, leerling tto.

Niveau
Het Cambridge examen heeft als streefniveau B2. Alle leerlingen hebben dit niveau gehaald en  13 van de 24 leerlingen hebben zelfs niveau C1 gehaald. Dit zijn uitstekende scores waar docent Engels, Henrike van der Brug, ook zeker tevreden over is.  De leerlingen werden tijdens het examen getoetst op spreek-, schrijf-, lees- en luistervaardigheid. Ook docenten hebben het Cambridge Certificate of English gehaald.  Dit examen zag er hetzelfde uit maar dan op een hoger niveau (C1).

English+
De eerste drie jaren van het vwo krijgen de leerlingen tweetalig onderwijs, daarna krijgen ze weer les in het Nederlands. Maar om toch iets extra’s aan te bieden heeft de school een versneld programma voor Engels ontwikkeld: English+. Dit houdt in dat leerlingen in 4vwo en 5vwo een uur extra Engels krijgen per week in vergelijking met de reguliere groep. Tijdens de lessen Engels ligt de nadruk op academische vaardigheden. Dit jaar draait het programma voor het eerst in 4vwo. De bedoeling is dat deze leerlingen in 5vwo zowel het eindexamen van CITO in mei afleggen en opgaan voor een Cambridge Certificate of English op hoger niveau. De leerlingen kunnen of op C1 of op C2 het examen gaan afleggen, afhankelijk van hun vorderingen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button