AlgemeenKort nieuws

Jeugdbrandweer in een nieuw jasje gestoken

- advertentie -

Oldambt-  De jongens en meisjes van de jeugdbrandweer in het Oldambt hebben afgelopen vrijdag nieuwe bluskleding gekregen. Dit vond plaats op de kazerne van brandweer Winschoten.

- advertentie -

Brandweervak
De jeugdbrandweer gaat wekelijks onder leiding van ervaren brandweermensen het brandweervak leren. Ze rukken uit naar fictieve incidenten. Daarbij zitten ze in een echte brandweerauto en hebben ze brandweerpakken aan. Brandweer Groningen ziet de jeugdbrandweer als kweekvijver voor de vrijwillige en beroepsbrandweer. Ook draagt het bij aan de maatschappelijke ontwikkeling van de jeugd.

Eerste bezetting
Judith Stuurwold uit Westerlee is het enige meisje in de groep van nieuwe brandweerjeugd. Verder zijn nog 8 jongens uit de regio Oldambt aangesteld. Uit Winschoten komen Nick Hoogeland en Tim Lingbeek, uit Heiligerlee Brian Venekamp, uit Scheemda Lars de Wit, Bjorn Jansen en Roy Siemons en uit Bad Nieuweschans Ferdy Doornbosch en Martijn Heidekamp.

Teamverband
De jeugdbrandweer werkt in teamverband waarbij ze verschillende rollen krijgen. Uiteraard werkt de jeugdbrandweer niet met echt vuur en worden ze nooit blootgesteld aan gevaarlijke situaties. Wel worden alle scenario’s fictief, maar realistisch nagebootst.

Vijfde korps
Oldambt is het vijfde jeugdbrandweerkorps in de provincie Groningen. In Delfzijl, Hoogezand, Niebert (Westerkwartier) en Zuid-Grunn zijn al jeugdbrandweerkorpsen.

Foto’s: Ingezonden

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button