Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenKort nieuwsSport

Roy Broekema van Rollingteam Noord naar WK Kunstrolschaatsen

- advertentie -

Winschoten – Roy Broekema uit Oude Pekela maakt zich op voor zijn debuut op het WK Kunstrolschaatsen, die wordt gehouden van 3-13 oktober in Mouilleron-Le-Captif te Frankrijk. De inmiddels veelvoudig Nederlands Kampioen, die vorige week nog een derde plaats behaalde tijdens de Interland Cup te Mierlo, werd door de Nederlandse bond als enige in de discipline Vrijrijden geselecteerd om ons land tijdens het WK te vertegenwoordigen.

- advertentie -

Dat je er heel wat voor over moet hebben om de top te bereiken, weet Roy (lid van Rollingteam Noord uit Winschoten) als geen ander. De 18-jarige HBO PABO-student staat namelijk drie avonden per week tezamen met zijn trainster Aletta Peper op de baan te trainen en reist iedere woensdagmiddag met de trein op en neer naar Nieuwegein voor extra trainingsuren bij KRC Rolling onder leiding van bondstrainster Mariëlle Dijkhuizen. Bij Proviaal Fysiotherapie Meeden volgt hij trainingsschema’s, die speciaal voor hem op maat worden gemaakt door MSc. manueeltherapeut Ton Alberts. Naast dit alles heeft Roy ook nog een bijbaantje om alle kosten voor de wedstrijden en stages in binnen- en in buitenland te kunnen bekostigen.

Helaas is het Kunstrolschaatsen in Nederland nog een kleine sport die draait op vrijwilligers en met sporters die alles zelf moeten betalen. Dit in tegenstelling tot de landen in de top, zoals Italië, Spanje en Argentinië. Daar is de sport veel grootser en staat men dagelijks ook veel meer uren op de baan om te trainen.

Afgelopen zomer was Roy nog in Italië om zich nog meer te kunnen ontwikkelen en 5-6 uur per dag trainen in 39 graden en brandende zon was geen uitzondering.

Roy vertrekt aanstaande woensdag naar Frankrijk en zal na een aantal trainingen op zondag 7 oktober het kampioenschap met zijn korte kür beginnen. De verrichtingen van Roy zijn te volgen via de live-stream. Voor informatie: zie de Facebook-pagina van Rollingteam Noord.

Foto: ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button