AlgemeenCultuur

Noorder Art, vier schilders uit het noorden exposeren in Cultuurhuis de Klinker

- advertentie -

Winschoten – Noorder Art is een samenwerkingsverband van vier kunstenaars uit het  noorden van het land: Sieuwke Ronner, Marja Hens, Mineke Gravers en Jan de Boer.  Zij organiseren regelmatig samen een tentoonstelling. De tentoonstelling in de Klinker heeft als thema TIJD. Daarin leggen de kunstenaars een verband met hun werk en dat van een aantal Groningse grootheden van weleer.     Al tijdens hun studie hadden ze het plan om na het afstuderen als groep verder te gaan. Dat plan is verwezenlijkt. Op 10 november 2014 traden ze onder de naam Noorder Art naar buiten.

- advertentie -

Als groep laten ze hun werk zien in bestaande galerieën. Daarnaast exposeren ze hun werk ook in daarvoor geschikt zijnde gebouwen zoals kerken, fabrieken en winkelpanden.

Hoewel ze alle vier een klassiek geschoolde achtergrond hebben, is de manier waarop ze schilderen heel uiteenlopend. Niet alleen verschillen de thema’s waaraan ze afzonderlijk werken, ook qua manier van werken zijn ze allemaal anders: de een werkt bijvoorbeeld met een paletmes terwijl de ander meer een fijnschilder is. Ook het materiaal waarop gewerkt wordt is verschillend: op doek, op paneel en op ijzer.

Het streven is om hun individualiteit te handhaven.
Wel werken ze af en toe aan een zelfde thema. Ze benaderen een bepaald onderwerp dan op een geheel eigen manier. Zo komen de verschillende manieren van werken goed uit de verf.

Tijdens  de tentoonstelling zijn er ook vier films te zien die videokunstenaar Ewout van Roon samenstelde als toelichting op deze tentoonstelling, o.a. een video over het gedicht “Tijd” van Rutger Kopland en een video waarin de bekende Groningse volkszanger Jan de Roos is te zien en te horen.

De tv-schermen en de kijkdozen die de films bevatten zijn een gezamenlijk ontwerp van Ewout van Roon en Sieuwke Ronner.

Te zien tijdens openingstijden van Cultuurhuis de Klinker.

Op 26 oktober, 2 november, 16 november en 23 november  van 16.00 – 17.00 uur organiseren we een Kunstuur met de kunstenaars.

De toegang is gratis, verzamelen in het leescafé van de bibliotheek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button