Algemeen

Stichting Keelbos pleit voor meer homo-ontmoetingsplaatsen in het Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Het is Stichting Keelbos een doorn in het oog dat er niet meer geparkeerd kan worden bij het Emergobos op de grens van Westerlee en Oude Pekela. Als het aan de stichting ligt moet daar zo snel mogelijk weer geparkeerd kunnen worden zoadat homoseksuele mannen daar weer terecht kunnen voor seksuele handelingen.

- advertentie -

De buurtbewoners zien dat helemaal niet zitten en ondervinden naar eigen zeggen overlast van de rondrijdende auto’s. Ook zouden er soms kinderen worden lastig gevallen.

Lees ook: “Omwonenden Emergo(seksbos) slaan spijkers met koppen”

De stichting wil nu dat er “nieuwe” ontmoetingsplaatsen komen bij het Midwolderbos en de Beertsterplas. Volgens Hans Scheffer, bestuurslid van Keelbos, voelt zijn stichting zich getreiterd door de gemeente Oldambt. Zo zouden de parkeerplaatsen bij het Midwolderbos en de Beertsterplas door de gemeente illegaal zijn afgesloten. De parkeerplaats bij het Emergobos is dicht en bij de enige andere optie om te parkeren zijn paaltjes geplaatst. 

De gemeente ontkent dat er parkeerplaatsen illegaal zijn afgesloten, ‘De parkeerplaats bij het Emergobos is gesloten door Staatsbosbeheer omdat daar afval werd gedumpt. Bij het Midwolderbos was afgesproken dat de parkeerplaats werd gesloten, zodra de zwemfunctie van de recreatieplas kwam te vervallen. Dat is gebeurd door de komst van het Oldambtmeer. Voor de in- en uitgang zijn daarom betonblokken geplaatst.‘ Aldus de gemeente Oldambt tegenover RTV Noord.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button