Algemeen

Actievoerders ’t Schienvat aanwezig tijdens vergadering dorpsbelangen Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – Zo’n tien actievoerders van de actiegroep voor het behoud van jeugdcentrum ’t Schienvat in Finsterwolde waren dinsdagavond aanwezig tijdens de inloop avond van dorpsbelangen Finsterwolde. Amber Keiserie, initiatiefnemer van de actiegroep, hield een toespraak over het belang van een jongerencentrum in Finsterwolde.

- advertentie -

Handtekeningen
Kinderen zijn langs de deuren geweest in Finsterwolde, Beerta en Oostwold om handtekeningen te verzamelen om ’t Schienvat te behouden. Er zouden al ongeveer 1000 handtekeningen zijn verzameld tot nu toe.

Komende vrijdag organiseert ’t Schienvat een open huis voor de gemeenteraad om te laten zien wat de jongeren allemaal kunnen doen in het gebouw. Aanstaande dinsdag zal de actiegroep ook aanwezig zijn tijdens de commissie vergadering en hebben daar spreekrecht aangevraagd.

Nico Postumus van Oldambt Aktief staat achter ’t Schienvat zo vertelde hij dinsdagavond. “Wij stellen alles in het werk om alles hier open te houden. Ik woon hier ondertussen 36 jaar in Finsterwolde en ik weet dondersgoed wat ’t Schienvat is en wat het betekent voor Finsterwolde en dat moeten we zo houden” aldus Postumus.

Actie voor behoud van het jongerencentrum of salaris van de directeur?
Een vraag van een van de aanwezigen was of er actie werd gevoerd voor het behoud van ’t Schienvat of voor het salaris van de directeur. Ook vertelde de vrouw dat ’t Schienvat al vaker op het punt van een fusie had gestaan maar dit keer op keer werd afgeketst omdat het bestuur te stug zou zijn. Het bestuur heeft volgens deze mevrouw heel veel aan zichzelf te danken dat het nu gesloten dreigt te worden. Albert Stuivenberg, directeur van het Jongerencentrum, voelt zich een beetje overvallen met deze vraag.

Stuivenberg legt uit: “In feite is ’t Schienvat een vrij nieuw gebouw, als organisatie krijg je gewoon je subsidie en maak je reserveringen voor groot onderhoud en dat hebben wij ook gedaan. Op een bepaald moment hebben wij nieuwe kozijnen in het gebouw laten zetten en na een aantal jaren groeien daar de eerste champignons al uit. Dan word je geconfronteerd met zo’n grote onderhoudspost die je niet meer kunt financieren uit de reguliere begroting. De kozijnen zijn gemaakt van duurzaam hout en diezelfde kozijnen zijn ook geplaatst bij de Hoogte in Groningen, ook die kozijnen zijn al verdwenen.”

Foto’s: Gerrie de Groot/ OdambtNu.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button