AlgemeenPolitiek

Actievoerders jeugdcentrum ’t Schienvat aanwezig tijdens commissievergadering

- advertentie -

Winschoten – Dinsdagavond hebben actievoeders, voor het behouden van de subsidie voor jeugdcentrum ’t Schienvat in Finsterwolde, gesproken tijdens de commissievergadering. ’t Schienvat was goed vertegenwoordigd tijdens de vergadering. Zo’n 50 personen waren aanwezig.

- advertentie -

Amber Keiserie kreeg, omdat er ook kinderen mee waren, al snel het woord. Hierin vertelt ze onder andere dat ’t Schienvat al 90 jaar bestaat en Finsterwolde zonder het jeugdcentrum niet voor te stellen is. De gemeente is met het bestuur van ’t Schienvat in gesprek geweest en hebben hun verteld dat ze moesten gaan fuseren. Het bestuur van het jeugdcentrum in Finsterwolde heeft aangeven dat dit niet mogelijk was omdat bij een fusie de fondsen en hun bijdragen zouden stoppen.

Demonstratie
Dinsdagmiddag waren de actievoerders al aanwezig bij het gemeentehuis in Winschoten. Met ongeveer 30 personen hebben ze daar hun stem, en vooral die van de kinderen, laten horen. Bard Boon, wethouder Partij van het Noorden, is met de actievoerders in gesprek gegaan. Hij heeft opheldering gegeven. Tot 2023 zou de subsidie van 108.000 euro naar ’t Schienvat gaan tenzij het bestuur anders zou bepalen.

Vragen
Nadat Amber Keiserie was uitgesproken waren er van enkele partijen nog wat vragen. Gea Geerdes van Oldambt Aktief vroeg zich af of alle huidige activiteiten veilig gesteld konden worden op een eventuele andere locatie. Volgens Amber Keiserie kan dat niet, er wordt gevreesd voor hangjongeren, criminaliteit en drugsgebruik.

Wethouder Bard Boon zegt met verbazing te hebben gekeken naar alles wat er gebeurt rondom ’t Schienvat. “Er is geen cent gekort op de begroting van ’t Schienvat ze krijgen 108.000 euro subsidie, dat hebben ze dit jaar gekregen, kregen ze vorig jaar en ook volgend jaar. Er is dus niet gekort” aldus Bard Boon wethouder van de gemeente Oldambt. Er moet voor 60.000 euro aan het pand gerenoveerd worden en dat is de gemeente, Aldus Boon, niet van plan omdat het pand van de stichting is en geen eigendom van de gemeente.

Uitzondering
Finsterwolde is met het bedrag van 108.000 euro voor jongerenwerk een uitzondering in de gemeente Oldambt. Een ander dorp krijgt dit niet. “Juist om de uitzonderlijke positie van ’t Schienvat willen we dit nog voortzetten, en dat gaan we dus ook doen” Aldus een verbaasde wethouder Boon.

- advertentie -

Foto’s: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl & Ingezonden

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button