Algemeen

Kogelwerende vesten voor ambulancepersoneel

- advertentie -
Landelijk – Ambulancepersoneel in heel Nederland krijgt kogel- en steekwerende vesten en helmen. Alle regionale ambulancediensten nemen het advies van Ambulancezorg Nederland om de beschermende kleding aan te schaffen, over. Dat meldt de NOS.

- advertentie -

Volgens de NOS moeten de vesten medewerkers beter beschermen in onveilige omstandigheden en terreursituaties. Hulpverleners zijn niet verplicht om de vesten te dragen, ze moeten de situatie zelf inschatten. Bij Ambulancezorg Nederland zijn geen incidenten uit het verleden bekend waarbij medewerkers al een kogelwerend vest nodig hadden.

De ambulancedienst van Zuid-Limburg is volgens 1Limburg de eerste ambulancedienst. De overige regionale ambulancediensten hebben eveneens aangegeven vesten en helmen aan te schaffen. Wanneer ze dat doen mogen ze volgens Ambulancezorg Nederland zelf bepalen.

Foto: Noordernieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button