Algemeen

Bloemetje voor Luppo Nobbe uit Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag brachten we het Bloemetje van de Week naar Winschoten. Daar woont Luppo Nobbe. Hij werd meerdere malen genomineerd o.a. door Chantal Nobbe.

- advertentie -

Ze schreef “Ik wil nogmaals mijn opa Luppo Nobbe een bloemetje gunnen. Hij heeft een zware tijd achter de rug door zijn vrouw, broer en zus in nog geen twee maanden tijd te verliezen. Opa verdient echt een bloemetje!! Hij is trouwens ook dol op bloemen.”

De voortuin van het huisje aan de Azaleastraat ziet er prachtig uit. Helemaal vol met heide. En we hoeven niet eens aan te bellen: Chantal doet de deur al open.
In de huiskamer zijn opa Luppo, schoonzoon Thies, zijn dochter José en haar zoontje Jefta van twee jaar oud. Ook Chantals vader Harry is er. Hij zegt: “We zijn een hechte familie. We zijn graag bij elkaar. Laatst was mijn broer in Denemarken, maar hij werd ziek. Toen heb ik vrij gevraagd en ben naar hem toe gegaan. Zo’n familie zijn we.”

Chantal schenkt koffie. Ze zegt: “Vandaag is het precies 62 jaar geleden dat opa en oma trouwden.” Luppo pakt een ingelijste foto waarop het bruidspaar met loco-burgemeester Laura Broekhuizen te zien is. “Hier kregen we een mooi boeket vanwege ons diamanten jubileum.”

Luppo (85) is een actief persoon. Jarenlang was hij voorzitter van de lokale KWF afdeling. “Thies, mijn schoonzoon hier, heeft de voorzittershamer destijds overgenomen van mij. Ik zat tot voor kort ook in het bestuur van de huurdersvereniging. Elke maand bingo. En eens per jaar een jaarvergadering met een receptie. We wonen nu 43 jaar met veel plezier in de Azaleastraat.”

‘Mijn vader was ook altijd koster van de baptistenkerk’, zegt Harry. ‘Hij woont er immers toch tegenover. En hij was actief in het zangkoor.’ Luppo zegt: “Ik kon nooit nee zeggen. Op een avond was ik thuis, toen zeiden mijn kinderen: ‘Hé, pap is thuis.’ Dat was wel een signaal dat het een beetje te veel was soms.’

In december vorig jaar brak zijn vrouw haar heup. In diezelfde periode begon ze ook vergeetachtig te worden. Ze is nog een keer gevallen en brak haar pols. En de dementie werd ook steeds erger. Echt contact was er al niet meer. In augustus overleed Jantje.
Ze had eerder al wel haar wensen voor de begrafenis in een brief geschreven. Mooie witte bloemen. En welke liedjes. “Ze schreef ook verhalen in het Gronings,” zegt Thies. “Daar heeft ze nog prijzen mee gewonnen.”

“We deden veel samen. Samen fietsen. Samen mee met de busreis van Deiman. Dat ga ik nu alleen doen. We hebben er vrede mee. We weten waar ze is. Ze zei: ‘Ik ga naar Mansje toe’. Dat was ons zoontje die overleed toen hij drie jaar was.”
“De begrafenis was heel goed. Maar drie weken later overleed mijn broer. En kort daarna mijn zusje. Ik ben nu wel toe aan iets waar ik blij van word.” Hij kijkt door het raam naar de voortuin. “Als mijn vrouw van boven naar beneden kijkt, ziet het er vast kleurig uit. Ja, mijn vrouw hield ook van bloemen.”


Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’
Foto & tekst: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button