AlgemeenOp stap

De Sint en zijn pieten zetten zaterdagmiddag voet aan wal in de Haven van Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Aanstaande zaterdagmiddag is het weer zo ver! De Sint en zijn pieten komen aan in Winschoten. Omstreeks 13:30 zal de Sint samen met zijn Steltenpieten, Abseilpieten, Acrobaatpieten, Danspieten, Strooipieten en Muziekpieten voet aan wal zetten in de Haven Westkade. De sint en zijn pieten worden hier feestelijk onthaald met aansluitend een intocht richting het ‘feestplein’ naast de Hema.

- advertentie -

Het verloren pakketje
Tijdens de intocht zal er iets spannends gebeuren de Pieten zijn namelijk een zeer belangrijk pakje kwijt zijn. Bij de zoektocht naar het pakje wordt ook de hulp van de kinderen ingeroepen. Waar zal het pakje zijn? en waarom is het pakje zo belangrijk? Zullen de Pieten het pakje op tijd vinden, zodat Sinterklaas er niet achter komt?

Voorprogramma
Vanaf 14:00 vind het voorprogramma plaats op het feestplein naast de Hema hier kunt u samen met uw kinderen genieten van een geweldig mooie show van de Biba Boerderij.

De intochtroute
13:30
Haven Westkade ontvangst Sinterklaas en zijn Pieten na het ontvangst zal de intocht starten vanaf de Westkade rechtsaf naar de Renselkade over de brug het fietspad volgen, achter Jysk langs en tussen Albert Heijn en Kwantum naar voren richting Mac Donalds.
Oversteek bij de Mac Donalds richting Burgemeester Schönefeld-plein rechtsaf, richting marktplein linksaf, via Blijhamsterstraat richting Poortstraat, via Poortstraat rechtsaf Torenstraat, bij de kruising Hema rechtdoor tot aan het feestplein

14:30
Omstreeks 14:30/14:45 zal de Sint bij het feestplein aankomen naast de Hema. Hier word hij feestelijk onthaalt en uitgenodigd om naar het podium gaan.

15:00
Na het feestelijk onthaal zal de Sint samen met zijn pieten om 15:00 de route voorzetten door het centrum: Via kruising Hema Langestraat vervolgen, vanaf het feestplein tot Langestraat linksaf Oldambtplein tegen het verkeer in, Rechtsaf Engelstilstraat, Rechtsaf Mauritsstraat, Rechtsaf Nassaustraat, Rechtsaf Oldambtplein, Rechtsaf Venne de route zal omstreeks 16:00 eindigen bij winkelcentrum ’t Rond.

Wil je weten waar de Sint nog meer komt met zijn pieten?
Lees ook: Vol verwachting klopt ons hart.. Sinterklaasintochten Oldambt

Foto: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button