Algemeen

Ubbo Emmius Winschoten behaalt opnieuw het certificaat voeding en predicaat Gezonde School!

- advertentie -

Winschoten – Ubbo Emmius Winschoten is er in geslaagd om opnieuw het themacertificaat voeding te behalen en mag zich daarmee ook de komende drie jaar Gezonde School noemen. Drie jaar terug was het dat voor deze locatie al een unieke prestatie door alle vijf themacertificaten van het vignet Gezonde School binnen één schooljaar te behalen. De school heeft zich daarmee kunnen presenteren als de eerste Gezonde School van Nederland. Dit schooljaar probeert Ubbo Emmius Winschoten alle vijf themacertificaten van het vignet Gezonde School opnieuw te behalen. Een themacertificaat moet iedere drie jaar opnieuw behaald worden, daarmee laat je als school zien dat je aan de criteria van een Gezonde School voldoet.

- advertentie -

(lees verder onder de foto)

Een prestatie van school én leerlingen
Al enkele jaren onderneemt de school allerlei activiteiten om leerlingen bewust te laten worden van een gezonde levensstijl. Op Ubbo Emmius kiezen ze voor een positieve aanpak waardoor niemand zich buitengesloten of veroordeeld hoeft te voelen, verder draagt de school een gezonde levensstijl uit is het eten van gezonde voeding inmiddels normaal. Tijdens de lessen natuur & gezondheid, zorg & welzijn, dienstverlening & producten en biologie wordt veel aandacht besteed aan alle onderwerpen die binnen de Gezonde School en het thema voeding van belang zijn. Goede educatie is een pré. Op school leren de leerlingen over gezond gedrag en tijdens eetmomenten kunnen zij dit in de praktijk brengen.

Ubbo Emmius Winschoten heeft een gouden kantine en voldoet hiermee aan de richtlijnen van ‘Gezonde Kantines’ van het voedingscentrum. In dit geval betekent het dat het eten en drinken voor minstens 80% uit gezonde keuzes bestaat en dat de kantine groente én fruit aanbiedt. Daarnaast stimuleert de school het drinken van water door middel van een watertappunt in de kantine. Ook is er sinds kort nog meer oog voor bewustwording van het milieu door het scheiden van afval.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van een groot aantal landelijke gezondheidsorganisaties die samenwerken met GGD GHOR1 om de scholen zo goed mogelijk te ondersteunen in het werken aan gezondheid op school. Ubbo Emmius Winschoten heeft een actieve Gezonde School coördinator die nauw samenwerkt met de plaatselijke GGD en ze weet zich ondersteund door de gemeente Oldambt.

Vignet Gezonde School
Men beoogt met het vignet Gezonde School actieve en gezonde leerlingen, een veilige omgeving, een goed klimaat en aandacht voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Dit draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Scholen in het basis-, middelbaar beroeps- en voortgezet onderwijs, die structureel aan gezondheid werken, kunnen het vignet Gezonde School aanvragen. Met het vignet voldoet een school aan een aantal (wettelijke) basisvoorwaarden én aan het criterium van minimaal één themacertificaat naar keuze. GGD GHOR Nederland voert sinds 1 januari 2011 het beheer uit van het vignet Gezonde School en ze ontwikkelde de vignetten voor het PO, VO en MBO.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button