AlgemeenIncidenten

Fotoserie: Alles over de zeer grote brand in vleeswarenfabriek Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Een zeer grote brand heeft donderdagmiddag een vleeswarenfabriek volledig verwoest. Zeer grote zwarte rookwolken trokken over Winschoten en waren in de wijde omgeving te zien. In het pand zat een worstenmakerij. De brand is waarschijnlijk in het washok ontstaan.

- advertentie -

NL-Alert
Er is een NL-Alert uitgestuurd vanwege de grote rookontwikkeling. Sluit ramen en deuren en schakel ventilatie uit! Het Dollard College heeft de leerlingen die in de school aanwezig waren binnen gehouden vanwege de rook. Een meetploeg van de brandweer heeft metingen gedaan bij de school. Rond 15:00uur mochten de leerlingen naar huis.

(Lees verder onder de foto)

Peloton
De brandweer heeft opgeschaald naar Zeer grote brand Grip 2 daarbij is een peloton opgeroepen. Brandweer korpsen uit de hele provincie waren in Winschoten om de brand te bestrijden. Om 17:11uur heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven en afgeschaald naar grip 0. Het nablussen gaat naar verwachting nog enkele uren gaan duren.

Helikopter
De brandweer heeft doormiddel van een helikopter van de politie luchtbeelden gemaakt om de brand van bovenaf in kaart te brengen. Rond 14:00uur vloog deze helikopter boven het pand.

(Lees verder onder de foto)

Winkels gesloten 
Winkels aan de Posttil in Winschoten hebben in verband met de rookontwikkeling hun winkels gesloten. Zij blijven vandaag de hele dag dicht.

**Klik hier voor video**

Foto’s: D. Postma, G. de Groot & M. Lameijer/ OldambtNu.nl
Video: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button