Algemeen

Ubbo Emmius onder water; leerlingen krijgen duikles in zwembad de Watertoren

- advertentie -

Winschoten – Het was alweer de 11e editie. Leerlingen van het Ubbo Emmius maakten donderdag 21 november, onder professionele begeleiding van Aquarius-dive training, een duik met perslucht in het Winschoter zwembad ‘De Watertoren’.

- advertentie -

De introductieduik werd gestart met een uitgebreide instructie door Aljan Woudstra van Aquarius-dive training. De duikinstructeurs in het water vervolgde met een stapsgewijze uitleg, intussen kregen de leerlingen de duikuitrusting om. Nadat alle veiligheidsstappen genomen waren, zakten de vmbo leerlingen langzaam onder water met hun persoonlijke duikinstructeur aan hun zijde.

Het kunnen ademen onder water, het kunnen zien onder water en de stilte onder water leidde tot enthousiaste reacties, vrolijke gezichten en een onvergetelijke ervaring voor de leerlingen.

Het onderdeel werd georganiseerd in het kader van het sportkeuze programma ‘sportoriëntatie’ die jaarlijks voor de examenklassen van het Ubbo Emmius worden georganiseerd.

Foto’s: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button