Algemeen

Madelief (12) doneert haar aan stichting Haarwensen

- advertentie -

Winschoten – Madelief Bijsterveld, 12 jaar, heeft vandaag haar haar gedoneerd aan stichting Haarwensen. “ik wil graag een ander kindje blij maken met mijn haar zodat die ook mooi haar hebben” Aldus een trotse Madelief.

- advertentie -

Madelief zegt al twee jaar dat, wanneer haar haar, lang genoeg is, ze dit wil doneren aan de stichting. De moeder is ook enorm trots op haar dochter maar dat komt ook door de gedachte er achter.

Over de stichting
Per jaar verliezen zo’n 500 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep.

Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Wij bieden deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken.

Foto’s: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button