AlgemeenIncidentenKort nieuws

Politie: ‘Help ons bij opsporen serie-inbrekers’

- advertentie -

Scheemda/ Winschoten – Met het vroege invallen van de duisternis neemt ook het aantal inbraken toe. Afgelopen weekend was het onder meer raak in Winschoten, Scheemda en – opnieuw – in Blijham. Mocht je ons kunnen helpen met het oplossen van deze kraken, dan ziet de politie Oldambt graag een bericht tegemoet.

- advertentie -

Blijham-Vlagtwedde-Onstwedde
Het grootste aantal inbraken is tot nu toe in de driehoek Blijham-Vlagtwedde-Onstwedde gepleegd. Sinds oktober staat de teller daar op een dertiental woninginbraken waarvan ongeveer de helft in Blijham. In de nacht van zaterdag op zondag werd in dat dorp nog de inboedel van een huis aan de Omloop overhoop gehaald.

Scheemda
In Scheemda werd zaterdag respectievelijk aan het eind van de middag en in de avond ingebroken in een woning aan de Plantsoenlaan en de Eemslaan. In het huis aan de Eemslaan gebeurde dit terwijl de bewoonster lag te slapen.

Winschoten
In Winschoten werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in de pastorie van de Rooms-katholieke kerk aan de Langestraat, de inbraak was de vierde in twee maanden tijd. De pastorie werd volledig doorzocht en uit de kerk verdween een geldkluisje met inhoud.

Terwijl de bewoners thuis waren werd zaterdagmiddag vermoedelijk kort na kwart over vier ingebroken in een woning aan de Vossenkamp. De dader of daders ging(en) er met onder meer sieraden vandoor.

Lees ook: Vrouw mishandeld door overlopen inbreker; politie zoekt getuigen (video)

Daders
Het is voor de politie nog de vraag of we met dezelfde daders te maken hebben. Door ons is onder andere sporenonderzoek en buurtonderzoek gedaan. De resultaten daarvan worden geanalyseerd en ook met elkaar vergeleken.

Uiteraard kan informatie van getuigen erg belangrijk zijn. ‘Mocht je dus rond de tijdstippen van de inbraken iets zijn opgevallen of op welke manier dan ook iets weten dan kun je ons altijd bellen op 0900-8844. Een berichtje sturen kan onder meer via het meldformulier op politie.nl.’ Aldus de politie.

Foto: NIPW

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button