Algemeen

Gemeente zoekt oplossing tegen hardrijders Veenweg Westerlee

- advertentie -

Westerlee – Ook in de gemeente Oldambt word er vaak met hoge snelheden gereden zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Buurtbewoners maken zich zorgen over hoge snelheden. Rtv Noord is langs geweest bij buurtbewoner Koen Blaauw hij woont aan de Veenweg in Westerlee.

- advertentie -

153 kilometer per uur
Koen Blaauw heeft de snelheden bijgehouden die zijn gemeten op de Veenweg tussen Westerlee en Pekela. De gemeten snelheden variëren tussen 89, 105, 111, 113 kilometer per uur. Deze snelheden zijn allemaal op een zomeravond dit jaar gereden. “En als klapper op de vuurpijl reed iemand met 153 kilometer per uur voorbij”, zegt Blaauw tegen Rtv Noord “Ik kan dat echt niet begrijpen.”

Drempels en matrixborden werken niet
Jaren geleden heeft de gemeente twee drempels geplaatst halverwege de Veenweg, dit blijkt weinig te helpen. Ook een matrixbord waarop de snelheid is te zien trekken hardrijders zich weinig van aan. Kees Swagerman wethouder van de gemeente Oldambt ziet ook niet zo snel een oplossing. De politie heeft meer taken dan snelheden controleren, zij moeten bijvoorbeeld ook voor veiligheid zorgen op het Marktplein.’

Ook een flitspaal is voor nu nog geen optie de gemeente heeft daar namelijk geen geld voor begroot. Waarnemend burgemeester Rika Pot heeft gezegd dat de snelheidsoverschrijdingen bij het eerstvolgende overleg met de politie op tafel komen, ze heeft besloten hier op terug te komen.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button