AlgemeenIncidenten

Politie gaat extra surveillance inzetten tegen woning-inbraken

- advertentie -

Oldambt – “Wij gaan extra inzetten tegen de inbraken de laatste paar weken in ons gebied. Komende dagen zijn er meer mensen op straat, zowel herkenbaar als politie als onherkenbaar. Bij de recherche zijn de collega’s druk met onder andere het analyseren en vergelijken van sporen.” aldus de politie Oldambt.

- advertentie -

“We zien dat er gelukkig steeds meer tips bij ons binnen komen, zowel telefonisch als via social media. Ook met die informatie zijn we volop aan de slag. Wij zijn echt blij met de informatie want als wij als politie in ons eentje de inbraken moeten oplossen wordt het wel heel moeilijk.” vertellen ze op Facebook.

Lees ook: Politie: ‘Help ons bij opsporen serie-inbrekers’

“Je kunt ons op allerlei manieren helpen.”
De politie: “Bel ons in in ieder geval als je iets verdachts ziet of hoort. Dat geldt niet alleen ’s nachts. De daders slaan zowel aan het eind van de middag toe als ’s avonds en ’s nachts. Het is bepaald ook niet uitgesloten dat ze overdag al de woning hebben uitgekozen en op een afstandje hebben bekeken. Mocht je dus een auto of personen in de straat zien die een opvallende interesse in bepaalde panden lijken te hebben, bel ons dan gerust via 0900-8844. Schroom niet om 112 te toetsen als je iets verdachts bij je huis hoort en uiteraard als er echt wordt ingebroken.”

Je kunt de politie ook via social media bereiken met bijvoorbeeld een prive-bericht op Facebook pagina. Urgente meldingen heeft de telefoon voorkeur.

Omschrijving
Voor de politie zijn onder andere de loop- of rijrichting van belang en een beschrijving – hoe summier ook – van het uiterlijk en de kleding.

Politie: “We weten hoe moeilijk het is om in enkele seconden tijd van alles in je op te nemen maar zelfs met een letter of cijfer(combinatie) van een kenteken kunnen we vaak ook al het nodige. En hoe onbelangrijk iets ook in jouw ogen lijkt te zijn, een detail kan een cruciaal stukje van de puzzel opleveren.”

“Wat kan ik zelf doen?”
Zelf kun je uiteraard het nodige doen om inbrekers buiten de deur te houden. Inbrekers hebben een hekel aan licht, zorg dus voor voldoende buitenverlichting. Wek de indruk dat er iemand thuis is, laat een paar lampen branden en het is niet verkeerd om – bijvoorbeeld – kopjes of enkele glazen op tafel achter te laten.

Maak het inbrekers in elk geval zo lastig mogelijk om een woning binnen te kunnen dringen. Des te langer het duurt om een huis in te komen, des te groter de kans dat het bij een poging zal blijven. Monteer dus degelijk hang- en sluitwerk.

Voor meer informatie klik hier.

Foto: Politie Oldambt

Lees meer:
– Inbrekers laten ravage achter na inbraak Koning Optiek Winschoten
– Tips om woninginbraak te voorkomen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button