AlgemeenGemeente

‘Ben je Bob, zegt het hardop!’ Verkeerswijzer Groningen start Bob-campagne

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdagochtend 15 december geeft wethouder Kees Swagerman het startschot voor de Bob-campagne in zijn gemeente Oldambt met een actie. Samen met het Bob team vraagt hij aandacht voor het feit dat rijden en alcohol niet samen gaan. De actie vindt plaats om 10.00 uur in het centrum van Winschoten, ter hoogte van het ING Bank gebouw. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

- advertentie -

Een echte Bob drinkt niet
Een echte Bob drinkt helemaal niet, ook niet één glaasje. Dat blijkt nog wel eens lastig te zijn voor mensen die bijvoorbeeld in de sportkantine zijn, bij een evenement of bij een feestje met familie en vrienden. Juist in die situaties kunnen automobilisten door de gezellige sfeer in de verleiding komen om toch alcohol te gaan drinken. Uit onderzoek blijkt dat Bob zich beter aan de afspraak houdt om niet te drinken, zodra hij of zij dit aan zijn omgeving zegt.

Bob in Groningen Verkeerswijzer
Groningen ondersteunt de landelijke Bob-campagne met radio-spots, borden langs de lokale en provinciale wegen en het verspreiden van posters in gemeentehuizen, bibliotheken, politiebureaus en horecagelegenheden. Daarnaast besteedt Verkeerswijzer Groningen ook aandacht aan voorlichting over alcohol op ROC’s tijdens gastlessen alcohol en verkeer. Verder is het Bob-team van Veilig Verkeer Nederland het hele jaar op verschillende festivals aanwezig met voorlichting over alcohol en verkeer.

Verkeerswijzer Groningen
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. ‘Wij maken ons sterk voor een verkeersveilig Groningen. Er gebeuren nog steeds te veel ongelukken in het verkeer, waarbij mensen gewond raken of zelfs om het leven komen. Daarom werken wij aan de verbetering van wegen, spreken we weggebruikers op onveilig gedrag aan en geven we voorlichting en educatie. Wij staan voor een Verkeerswijzer Groningen! Meer weten? Kijk op www.verkeerswijzergroningen.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button