AlgemeenGemeente

Bewoners ’t Vondelhuys en Nieuw Vredenhoven krijgen kerstpakket

- advertentie -

Winschoten – De bewoners van ’t Vondelhuys in Winschoten en woonzorgcentrum Nieuw Vredenhoven in Scheemda waren blij verrast toen zij donderdag een kerstpakket kregen van leerlingen van CBS Maranatha en CBS Annewieke.

- advertentie -

De basisschoolleerlingen en vrijwilligers van lokale Zonnebloemafdelingen gaan deze maand op pad om ouderen te bezoeken en hen een kerstpakket aan te bieden. De pakketten worden persoonlijk thuisgebracht bij zelfstandig wonende ouderen, bij bewoners van verzorgingshuizen en bij ouderen in de privé-omgeving van de scholieren.

“Kerst draait onder meer om gezellig samen zijn. In samenwerking met de scholieren en vrijwilligers hebben we na een leuke bingo de kerstpakketten uitgedeeld. In deze tijd is het extra belangrijk om warmte te brengen bij degenen die het zo hard nodig hebben”, zegt wethouder Laura Broekhuizen. Ze hielp bij de bingo en met het uitdelen van de pakketten.

Ook het Rode Kruis afdeling Oldambt gaat naar zelfstandig wonende ouderen om hen een pakket te geven. Het pakket, dat wordt aangeboden door de Riki Stichting, is meer dan alleen een leuke attentie: alle leerlingen en vrijwilligers geven een beetje van hun tijd en aandacht aan de ander als ze het pakket uitdelen.

Naast deze ouderen ontvangen gezinnen met kinderen die iets extra’s kunnen gebruiken, waaronder alle cliënten van de Voedselbank Oldambt, een familiepakket.

Foto: gemeente Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button