AlgemeenPolitiek

Samen handen uit de mouwen voor alle minima

- advertentie -

Oldambt – Negen van de tien partijen in de gemeenteraad willen de handen uit de mouwen steken om op zo kort mogelijke termijn toch een Dag van de Minima te organiseren. Verder vragen ze het college al het mogelijke te doen om ervoor te zorgen dat deze dag doorgang vindt. Op de Dag van de Minima worden mensen met een laag inkomen uitgenodigd om informatie te halen over speciale regelingen voor minima en kennis te maken met organisaties die hen daarbij kunnen helpen. Deze dag is voor alle inwoners van de gemeente Oldambt met een AOW- of andere uitkering. Maar er zijn ook mensen welkom die ondanks werk of pensioen een minimuminkomen hebben. Zij krijgen dan ook een boodschappenpakket mee.

- advertentie -

De Dag van de Minima kon geen doorgang vinden, vanwege een tekort aan vrijwilligers bij de organisatie, het Clientenpanel Oldambt. Raads-en commissieleden bieden nu aan als vrijwilliger te helpen bij de organisatie. Dit staat in een motie die maandag in de raadsvergadering wordt uitgesproken namens al deze partijen.

Ook roepen ze het college op het Clientenpanel waar mogelijk te ondersteunen.
Het idee van de VCP om de minima voor kerst nog een boodschappenpakket te verstrekken, kreeg aanvankelijk sympathie van meerdere partijen. Tijdens een overleg hierover bleek echter dat het pakket door uitvoeringsproblemen en de korte organisatie tijd moest worden beperkt tot een bon en alleen verstrekt kon worden aan mensen die in de bijstand zitten. De partijen deden een dringend beroep op de VCP om op basis van deze kanttekeningen een alternatief te bedenken. Dit alternatief moest recht doen aan de gehele groep minima én het initiatief van het Clientenpanel.

Nu blijkt dat dit alternatief van de VCP er niet komt, hebben de overige partijen dit gezamenlijk opgesteld. Ze hopen op raadsbrede steun om iedereen met een laag inkomen een hart onder de riem te steken en hier geen groepen in buiten te sluiten. Het aanpakken van de armoede is in Oldambt een groot thema. Te groot om politiek over te bedrijven. Dat het nu organisatorisch niet meer voor de kerstdagen lukt om voor iedereen met een laag inkomen iets te organiseren is jammer. Daarom met elkaar de schouders eronder en handen uit de mouwen om in het voorjaar een Dag voor de minima te organiseren.

Namens,
Pvda, Alida Michels
Sp, Linda Bolderman
Vvd, Harold de Groot
Gbo, Ger Klein
Pvhn, Jurrie Nieboer
Cda, Tim van Bostelen
Christenunie, Gert Jan Bolt
D66, Fokke Fennema
Oldambt actief, Nico Postmus.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button