AlgemeenOp stap

Het Tafelhuis heeft 26.116 euro opgebracht voor het goede doel (video)

- advertentie -

Winschoten – Een fantastisch bedrag van 26.116,64 euro is opgehaald voor het goede doel. Vier dagen hebben drie radiomakers geld ingezameld voor stichting Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis, een goed doel in eigen regio. “We willen graag zo veel mogelijk mensen helpen. Daarnaast was bepalend dat deze stichting een concreet plan indiende voor besteding van het bedrag”, vertelt Jaron Hessels namens de organisatie.

- advertentie -

VR-iendjes
De Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis dienden een plan in om VR-iendjes aan te schaffen. Dit zijn kleine robots met een 360-graden camera om op school of thuis te plaatsen. Met name jonge patiënten die voor langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven, kunnen door middel van een VR-bril mee kijken en communiceren in de klas of thuis. Zo kunnen ze bijvoorbeeld lessen volgen of de verjaardag van familie thuis meemaken. Hessels: “Wij hopen zoveel mogelijk VR-iendjes aan het Ommelander Ziekenhuis te kunnen schenken.”

De eerste donatie kwam van Bert Visscher die het huis afgelopen donderdag opende. Daarna heeft Erich Wünker namens de gemeente Oldambt een cheque overhandigd met een mooi bedrag van 1000 euro. Het bedrag is gelukkig behoorlijk opgelopen door iedereen die heeft gedoneerd.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Bekendmaking vanaf 3 minuten (excuus voor de storing in het begin van de video).

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button