AlgemeenWeerbericht

Op grote schaal gladheid door sneeuw en ijzel; Sneeuwdek van 2 cm, lokaal zelfs 4 cm

- advertentie -

Landelijk – In grote delen van het land komt gladheid voor. Er is vannacht op uitgebreide schaal zo’n 2 cm sneeuw gevallen. In Groningen is de sneeuwval zelfs pas net begonnen. In het westen komt ijzel voor. De meeste sneeuw is in Limburg gevallen met op sommige plaatsen 3-4 cm. In het noordoosten valt in de vroege ochtend nog 1-2 cm sneeuw.

- advertentie -

In de westelijke Randstad en het westen van Brabant is de temperatuur iets boven het vriespunt gestegen en valt af en toe wat motregen. Omdat de wegen nog bevroren zijn kan verraderlijke gladheid door ijzel ontstaan. In het westen van het land wordt volop gestrooid.

In Zeeland is de temperatuur op verschillende plaatsen naar 1-2 graden gestegen en ook de wegen zijn op de meeste plaatsen boven nul. Hierdoor is de gladheid snel aan het verdwijnen. Ook in het zuiden, westen en midden zal het vanochtend gaan dooien en daardoor verdwijnt de gladheid later in de ochtend.

Gladheid duurt in het noordoosten tot begin middag
In het noorden en oosten valt gedurende de ochtend nog (natte) sneeuw bij temperaturen rond het vriespunt. In de rest van het land valt in de ochtend nog wat lichte (mot)regen en stijgt de temperatuur naar 1-2 graden in het midden en 3-4 graden in Zeeland. Aan het begin van de middag komt het kwik ook in het noordoosten duidelijk boven 0 en valt neerslag ook daar in de vorm van (mot)regen.

Dit weerbericht is afkomstig van Weeronline.nl
Foto’s: Gerrie de Groot & Dennis Postma/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button