AlgemeenCultuur

Nationaal Theaterweekend van 25 t/m 27 januari

- advertentie -

Winschoten – Voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt het Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Tijdens deze feestelijke dagen kan publiek voor slechts een tientje naar een voorstelling. Meer dan tachtig theaters in heel Nederland doen van 25 tot en met 27 januari 2019 mee, waaronder ook Theater De Klinker. Er is dus altijd een theater in de buurt waar je voor weinig geld een fantastische voorstelling kan zien.

- advertentie -

Het theaterprogramma in dit weekend is inmiddels bekend. De voorstellingen zijn afwisselender dan ooit. Bezoekers kunnen genieten van allerlei theatervormen. Zo heeft De Klinker op vrijdag de tributeband Abba CZ geboekt, op zaterdag cabaretière Soundos en zondag de kindervoorstelling ‘Het Raadsel van de Blauwe Hand’.

Afgelopen keer werd het Nationaal Theaterweekend bezocht door 135.000 mensen. Een ruime stijging ten opzichte van de vorige twee edities. Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds, is trots dat Nederland er een theatertraditie bij heeft. “Het is een groot succes gebleken. Ieder jaar komen er mensen naar het theater die we anders niet hadden gezien. Extern onderzoek heeft uitgewezen dat nieuw publiek en publiek met een lager inkomen hierdoor het theater weten te vinden. Daarnaast is het heel bijzonder dat de verschillende brancheverenigingen de handen ineen hebben geslagen voor dit unieke initiatief.”

Behalve dat er verschillende voorstellingen zijn, worden er ook andere activiteiten voor theaterliefhebbers georganiseerd. In De Klinker wordt op zaterdag 26 januari van 12.00 tot 16.00 uur een open dag georganiseerd. Er zijn dan o.a. optredens van het Kunstencentrum, workshops en rondleidingen door het theater. Elk deelnemend theater biedt zijn eigen extra activiteiten aan, die gratis te bezoeken zijn. Zo is het Nationaal Theaterweekend niet alleen een mooie gelegenheid om voordelig het theater te bezoeken, maar ook een bijzondere ervaring die men niet snel zal vergeten.

Het Nationaal Theaterweekend is een gezamenlijk initiatief van het Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Nationaal Theater Fonds en hoofdpartner Bankgiroloterij dat wordt gedragen door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP).

Meer informatie op indeklinker.nl en nationaaltheaterweekend.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button