AlgemeenGemeente

Wat kunnen studenten voor u betekenen? Grenzenloos Talent! verbindt!

- advertentie -

Oldambt – “We willen studenten, opleidings- en onderzoeksinstellingen, bedrijven, overheden, instellingen en burgers samenbrengen. We willen samenwerken om het talent in de regio, Noord Nederland en Noord Duitsland, te behouden. Vanuit het project Grenzenloos Talent! willen we studenten in contact brengen met stagekansen en onderzoeksvragen in de regio

- advertentie -

Noord Nederland en Noord Duitsland.
Wat zijn de kansen in deze regio’s en hoe kunnen we talent hier behouden, zijn onderwerpen die we onderzoeken”, legt Gert Jan van ’t Land uit (projectleider). “De innovatiewerkplaats in het Cultuurhuis de Klinker is de ontmoetingsplek voor studenten en andere partijen die een rol hebben in onderzoeken die de studenten uitvoeren. Op dit moment doet een aantal studenten onderzoek naar hergebruik van watertorens, een toekomstig bestendige winkelcentrum en gezond en gelukkig oud”.

We zijn altijd op zoek naar bedrijven, overheden en instellingen!
Grenzenloos Talent! (de nieuwe naam van dit project dat nu nog wordt uitgevoerd onder de naam EDRiT, Eems Dollard Regio in Transitie) is een koepelproject binnen Arbeidsmarkt Noord (www.arbeidsmarkt-noord.eu). Hier werken verschillende partners in Noord Nederland en Duitsland samen om één gemeenschappelijke onderwijs- en arbeidsmarktregio te creëren. Partijen die bij Grenzenloos Talent! betrokken zijn, zijn onder andere Hochschule Emden-Leer, Hanzehogeschool Groningen en gemeente Oldambt. “We zijn altijd op zoek naar bedrijven, overheden en instellingen die ruimte hebben voor een stagiair of die een onderzoeksvraag hebben”. Wilt u weten wat studenten voor u kunnen beteken? Neem dan contact met het Ondernemersloket van gemeente Oldambt, zij helpen u graag verder en brengen u in contact met Grenzenloos Talent! Meer informatie, kennismaken of vragen via ondernemersloket@gemeente-oldambt.nl of (0597) 48 20 00.

Foto: Egbert Nijkamp

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button