Algemeen

Burgemeester Pieter Smit (postuum) Groninger van het Jaar 2018

- advertentie -

Oldambt – De kijkers en luisteraars van RTV Noord hebben burgemeester Pieter Smit (postuum) verkozen tot Groninger van het Jaar 2018. De andere genomineerden waren actievoerder Henk de Jong en wereldkampioen kickboksen Sarèl de Jong.

- advertentie -

“Ik zie dit echt als een eerbetoon aan hem, aan hoe hij was en wat die heeft gedaan” zegt Jeroen Smit, zoon van Pieter, aan RTV Noord.

Lees ook: Pieter Smit genomineerd voor ‘Groninger van het Jaar 2018’

Pieter Smit
Pieter Smit stond bekend als een open en toegankelijke burgemeester, die erg actief was op social media. Hij stelde zijn gemeente open voor vluchtelingen. Ook was hij voorstander van een proef met legale wietteelt.

Begin 2018 boekte Smit een succes in zijn strijd tegen lachgas. Hij zei dat lachgas als partydrug gevaarlijk is voor de volksgezondheid en verkeersveiligheid. Horecagelegenheden op het Marktplein in Winschoten besloten begin maart om het gas niet meer te verkopen in de weekenden.

Smit overleed dit jaar op 10 april geheel onverwacht op 54-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button