AlgemeenIncidenten

Traumahelikopter haalt opvarende van Nederlands binnenvaartschip in Weener (+video)

- advertentie -

Weener (D) –Op een Nederlands schip vond zaterdagmiddag een medisch noodgeval plaats. Een bemanningslid had dringend medische hulp nodig. De schipper had het alarmnummer gebeld en legde het schip vlak na de Friesenbrücke in Weener aan.

- advertentie -

Hulpdiensten van Weener en Leer kwamen ter plaatse. Medisch personeel zou met een boot van de waterpolitie naar het schip worden gebracht, maar vanwege de lage waterstand en de sterke stroming was dit niet mogelijk. Ook met een boot van de douane lukte dit vanwege voorgenoemde redenen niet.

De reddingshelikopter Christoph 26 werd gealarmeerd. Deze helikopter beschikt als een van de weinigen over een lier. Een arts werd door middel van deze lier op het schip neergelaten. Nadat de patiënt was gestabiliseerd werd hij door middel van de lier naar boven in de traumahelikopter getakeld en vervolgens aan wal gebracht, waar een ambulance klaar stond om hem naar een ziekenhuis te brengen.

**Klik hier voor de video**

Foto: Politie Duitsland (PressePortal)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button