Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Tien aanhoudingen in nieuwjaarsnacht in heel Groningen

- advertentie -

Noord Nederland – Rond Oud en Nieuw heeft de politie in Noord Nederland meer meldingen ontvangen dan het afgelopen jaar. De meeste telefoontjes gingen over overlast door vuurwerk en brandjes op straat.

- advertentie -

Tijdens de jaarwisseling werden door de politie in Drenthe, Fryslân en Groningen 30 aanhoudingen verricht.

In Groningen werd een politieauto bekogeld met zwaar vuurwerk. De auto liep daarbij schade op. Agenten zaten op dat moment niet de auto; zij waren op straat terwijl de dienstauto geparkeerd stond in de Verbindingstraat. Er zijn hiervoor nog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek hiernaar loopt.

Handen af van onze hulpverleners
Geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners wordt niet getolereerd, daar treden wij hard tegen op. Welke vorm van geweld het ook betreft. Ons uitgangspunt is: handen af van onze hulpverleners. Tijdens de jaarwisseling werd daarom extra gelet op agressie met (illegaal) vuurwerk tegen politiemensen. Voor het doelbewust gooien van zwaar knalvuurwerk richting hulpverleners of burgers kun je vervolgd worden voor (poging tot) zware mishandeling of (poging tot) doodslag.

30 Aanhoudingen
In de drie noordelijke provincies werden tijdens de jaarwisseling in totaal 30 verdachten aangehouden. Veelal voor vergrijpen zoals mishandeling, vernieling, belediging en het bezit van illegaal vuurwerk. In Fryslân zijn er 15 verdachten aangehouden, in Groningen 10 en in Drenthe 5.

In het overzicht van de politie wordt niks genoemd over Oldambt. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button