Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Meerdere panden zwaar beschadigd na brand in Winschoten

- advertentie -

Winschoten –  In de Langestraat, de winkelstraat, van Winschoten woedde donderdagavond een ‘zeer grote brand’ in twee panden. Een van de twee panden is deels ingestort. De brandweer heeft inmiddels het sein ‘brand meester’ gegeven. Twee naast gelegen panden raakten ernstig beschadigd.

- advertentie -

Jan Emo Smid
De brand ontstond in het pand van Jan Emo Smid. Sinds 2009 stond deze winkel waar voorheen huishoudelijke artikelen, kachels, schaatsen en gasflessen werden verkocht leeg. De broers Jan Emo Smid en Roel Smid stopten met de winkel die vanaf 1890 een begrip in de Langestraat van Winschoten is geweest.

Toeschouwers
Veel toeschouwers kwamen op deze brand af. De Langestraat werd op diverse plekken afgesloten. De politie betreurt dat menig toeschouwer de afzetting negeerde en de hulpdiensten in de weg liep. Daarbij werd het gebied afgezet wegens instorting- en asbestgevaar.

Asbest
De brandweer is erin geslaagd om overslag naar andere panden te voorkomen. Wel is ontdekt dat er asbest is vrijgekomen bij de brand. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om in kaart te brengen waar de asbestdeeltjes terecht zijn gekomen.

Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Ook een traumahelikopter is uit voorzorg gekomen. Over gewonden en slachtoffers heeft de brandweer nog niets bekendgemaakt. Ook de oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Foto’s: JB / OldambtNu.nl
Video: Dennis Postma/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button