Algemeen

Winschoter bedrijf Van der Flier in actie met ‘stofzuiger’ op stranden Schiermonnikoog

- advertentie -

Winschoten/ Schiermonnikoog – Met een speciale stofzuiger wordt deze dagen geprobeerd de plastic korrels op te ruimen die zijn aangespoeld op Schiermonnikoog. Het grondverzetbedrijf Van der Flier uit Winschoten heeft de opdracht gekregen het strand schoon te maken. Dat willen ze gaan doen met een speciale zandzuigauto. Die wordt nu gebruikt om het zand weg te halen op plaatsen waar het te gevaarlijk is om te graven. Dat meldt Omrop Fryslân.

- advertentie -

Het bedrijf is op dit moment aan het testen wat het beste werkt. “We hebben hier een boel uitdagingen. Want hoe zorg je ervoor dat je weinig zand opzuigt en juist veel bolletjes? Het is heel erg veel pionieren.” aldus Kor van der Flier tegen de Friese omroep.

(Lees verder onder de foto)
Het probleem is echter dat er veel zand aan de bolletjes zit vastgeplakt. Op het strand wordt nu bekeken wat het beste werkt: “We hebben vandaag een soort van testdag. Dan kunnen we goed bekijken wat we kunnen doen.”

Als ze de goede methode hebben gevonden, wordt gestart met het schoonmaken van het strand. Wanneer dat begint is nog niet precies duidelijk.

Foto’s: Ineke van Gent (Twitter)

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button