Algemeen

Open dagen Dollard College: Kennismaken met het voortgezet onderwijs

- advertentie -

Winschoten –  Rondkijken, sfeer proeven, vragen stellen aan leerlingen en docenten… Om groep 8-leerlingen een goed beeld te geven van het Dollard College en het voortgezet onderwijs organiseren alle vestigingen van vrijdag 25 januari tot en met donderdag 31 januari 2019 open dagen.

- advertentie -

Groep 8-leerlingen kunnen op het Dollard College terecht voor tweetalig onderwijs (vwo tto), gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk. Nieuw op het Dollard College is het tweejarig schakeltraject praktijkonderwijs/vmbo op vestiging Bovenburen. Daarnaast biedt het Dollard College onderwijs aan op verschillende manieren. Op vestiging Bellingwolde krijgen leerlingen les volgens de Zweedse methode Kunskapsskolan en op vestiging Woldendorp kunnen leerlingen daltononderwijs volgen.

Vragen stellen en actief meedoen
Groep 8-leerlingen kunnen samen met hun ouders/verzorgers bekijken hoe de school eruit ziet, wat het onderwijsaanbod is en wat de mogelijkheden zijn op het Dollard College. Tijdens de open dag is er volop de gelegenheid om vragen te stellen en actief mee te doen met verschillende activiteiten zoals proefjes bij scheikunde of uitdagende oefeningen van wiskunde. Het Dollard College is een schoolmet betrokken en enthousiaste docenten. Samen met leerlingen laten ze graag zien dat er naast de lessen in de klas ook veel andere leuke activiteiten en (internationale) projecten op het Dollard College worden georganiseerd.

Begeleiding en extra ondersteuning
Op het Dollard College krijgen de leerlingen loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB). Met LOB leert de leerling door ervaringen op te doen in en buiten de school. Op deze manier kan de leerling betere keuzes maken voor de toekomst. Daarnaast biedt de school extra ondersteuning aan de leerling die dat nodig heeft, de mentor of coach speelt hierin een belangrijke rol. Op de open dag is er, ook op een rustige plek, gelegenheid om hierover vragen te stellen. Groep 8 leerlingen, hun ouders/verzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom op de vestigingen van het Dollard College tijdens de open dagen.
Voor meer informatie; www.dollardcollege.nl

 Open dagen Dollard College:

Campus Winschoten: vrijdag 25 januari van 16.00 – 20.30 uur.
P.C. Hooftlaan 1, Winschoten

Bellingwolde: maandag 28 januari van 18.30 – 21.00 uur.
Dorpsplein 7, Bellingwolde.

Hommesplein-Stikkerlaan: dinsdag 29 januari van 18.00 – 21.00 uur.
Dr. J.H. Hommesplein 2 / Mr. D.U. Stikkerlaan 4, Winschoten

Pekela: woensdag 30 januari van 18.30 – 21.00 uur.
H. Hindersstraat 5, Oude Pekela

Woldendorp: op woensdag 30 januari van 18.00 – 21.00 uur.
Burg. Garreltsweg 35, Woldendorp

Bovenburen-De Flint: donderdag 31 januari van 18.30 – 20.00 uur.
Bovenburen 11/11a, Winschoten

Foto: Dollard College

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button